Új év, új album, új élet

Hát kérem. Több, mint egy év telt el a legutolsó bejegyzés óta. Ideje, hogy felpörögjön az élet a Blind Guardian Hungary háza táján, mert különben még azt hiszitek, már nem is létezünk. :-)

2015. „nagy dobása” a BG részéről kétségtelenül a tizedik, ‘Beyond the Red Mirror’ címet viselő stúdióalbum megjelenése volt.

A korong több magyar vonatkozással bír, hisz a grandiózus kórus- és nagyzenekari részek megszólaltatásában egy budapesti kórus ( a Honvéd Férfikar) és egy szintén fővárosunk-beli nagyzenekar segítette az együttest.

A lemez egy hatalmas vörös tükrön keresztül két, egymásra kölcsönösen hatással lévő, párhuzamos dimenzióba kalauzolja el a hallgatót, ahol zsarnokok, istenek és a Szent Grál lakozik. Tíz dalának története egy fiatal hős körül forog, akivel először húsz évvel ezelőtt találkozhattunk az 1995-ös „Bright Eyes”-ban és az „And The Story Ends”-ben.

„Sci-fi és fantázia között húzódó történet ez – mondta az énekes-dalíró Hansi Kürsch.
A történet az 1995-ös ‘Imaginations From The Other Side’ albumunkkal kezdődik. Az ott ábrázolt két világ óriási változásokon ment keresztül és minden rosszabb lett azóta. Míg régen tucatnyi átjáró volt a világok között, mára csak egy maradt. A vörös tükör, melyet minden áron meg kell találni.”

Aki már hallgatta a lemezt, megtapasztalhatta, miért is ekkora erő a BLIND GUARDIAN a műfajban és miért nincs párja a heavy metal többi legendás képviselője között.

Az új albumról több kritika is született a hazai metál-portálokon, például:

http://www.heavymetal.hu/kritika.jsp?id=4208

http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/blind-guardian-beyond-the-red-mirror/


294260-294262-294263-294264-294265-294266

Hozzászólások

Vissza a hírekhez